کشف ارتباط جدید بین چاقی و مقاومت به انسولین

چاقی عامل فاجعه ی ابتلا به دیابت در جهان محسوب می شود.

 اما چگونه اضافه وزن سبب بروز مقاومت به انسولین می شود و چگونه ادامه ی این وضعیت به دیابت می انجامد، موضوعی است که فقط بخشی از آن بوسیله ی دانشمندان کشف شده است.

محققین مرکز دیابت Joslin ارتباط چاقی با مقاومت به انسولین و دیابت را کشف کردند.

یافته های این تحقیقات در مجله ی Metabolism Cell به چاپ رسید. دانشمندان امیدوارند بر اساس این یافته ها داروهای جدیدی برای درمان بیماری دیابت طراحی و تولید کنند.

دانشمندان در آزمایشگاه دکتر patti با بررسی غلظت پروتئینی که در کبد افراد چاق تولید می شود، دریافتند که این پروتئین سبب کاهش تعداد برخی از پروتئینهای کنترل کننده ی اسپلایسینگ RNA می گردد.

به گفته ی دکتر Patti : در مواردی که تولید این پروتئین ها در کبد افراد چاق کاهش می یابد عملکرد سایر پروتئین هایی که می تواند سبب سنتز چربی اضافی در کبد شود، تغییر می کند. این چربی اضافه به عنوان عامل اصلی مقاومت به انسولین شناخته می شود.

علاوه بر این محققین نشان دادند که مقدار این پروتئین ها که مسئول اسپلایسینگ RNA هستند، در نمونه های تهیه شده از ماهیچه ی افراد چاق کاهش می یابد.

دانشمندان تحقیقات خود را با آزمایش بروی یکی از پروتئین های اسپلایسینگ RNA که SFRS10 نام دارد ادامه دادند. مقدار این پروتئین در سلولهای عضله و کبد افراد چاق و موشهایی که بیش از حد تغذیه می شوند، کاهش می یابد.

با آزمایشات متعدد بروی سلولهای انسان و موش ، دانشمندان نشان دادند که پروتئین SFRS10 به پروتئین دیگری بنام LPIN1 که در سنتز چربی نقش مهمی دارد، کمک می کند. درمیان نتایج بدست آمده ، موشهایی که تولید SFRS10 درآنها متوقف شده بود، بیشتر تری گلسیرید تولید می کنند.

در بعد گسترده تر ، این تحقیقات دیدگاه جدیدی را به چاقی و احتمال ایجاد مقاومت به انسولین و خطر ابتلا به دیابت با تغییر در عملکرد های حیاتی سلول مانند اسپلایسینگ به دانشمندان نشان داده است.

دکتر Patti می گوید: این اطلاعات باید تحقیقات را به سمت بررسی سایر ژنهایی که می توانند این تفاوت ها را در اسپلایسینگ سبب شوند و فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دهد ، سوق دهد. نهایتاً دانشمندان امیدوارند با تغییر این مسیرها از طریق درمانهای تغذیه ای و دارویی بتوانند تأثیرات وعواقب چاقی را معکوس نمایند.

منبع: www. Sciencedaily.com